Total de visualitzacions de pàgina:

28 de febrer de 2015

MANDONGUILLES A LA JARDINERA



La setmana passada vaig fer aquestes mandonguilles a la jardinera, feia molt que no les feia i a casa van agradar molt.
Aquestes mandonguilles les vaig aprendre de la meva mare, queden molt i molt tendres, a mi m’encanten!

La quantitat dels ingredients i els temps de cocció sempre són orientatius, una mica segons el vostre criteri i preferències... És diferent en masses i postres que si la quantitat dels ingredients ha de ser més exacte.



INGREDIENTS:
·      1  ceba gran
·      2 pastanagues
·      200 g de pèsols
·      2-3 patates mitjanes
·      1 pot de tomàquet sofregit
·      Brou de verdures o aigua
·      Oli d’oliva, sal, pebre i 1-2 fulles de llorer

Per a les mandonguilles:
·      350 g de carn picada barrejada de porc i vedella
·      2 llesques de pa de motlle
·      1 ou
·      1 ceba petita
·      Una mica de llet, farina, sal i pebre


PROCEDIMENT:

·      En primer lloc farem les mandonguilles: posem en un plat fons les dues llesques de pa de motlle, les ruixem amb llet fins que quedin ben molles i les deixem en remull una estona. Mentrestant, en un bol, posem la carn picada, la ceba ratllada i l’ou, llavors hi afegim la molla del pa de motlle que prèviament haurem escorregut de la llet i salpebrem al gust. Barregem fins quedar una massa ben homogènia, en fem boletes amb les mans i les passem per farina.

·      Un cop fetes les mandonguilles, posem oli d’oliva de forma generosa en una cassola, i quan aquest estigui ben calent hi fregim les mandonguilles (volta i volta, just per quedar una mica daurades però no cal que estiguin cuites, més tard acabarem la cocció), les retirem i reservem.


·      Un cop retirades les mandonguilles, traiem oli de la cassola si n’hi ha massa. Hi posem la ceba picada i coem a foc suau un parell de minuts, llavors hi afegim la pastanaga tallada a daus petits i deixem sofregir uns 8-10 minuts.


·      Després afegim els pèsols (poden ser directament congelats), els deixem coure 3-4 minuts, llavors hi afegim la patata tallada a daus petits, la barregem amb la resta d’ingredients i després hi aboquem el tomàquet sofregit (si el tomàquet és molt àcid podem rectificar posant una culleradeta de sucre).






·      Per acabar, tornem a posar les mandonguilles a la cassola, els hi donem unes voltes perquè tots els ingredients quedin ben integrats, i llavors les cobrim amb el caldo de verdures (o aigua si no tenim caldo). Salpebrem al gust, afegim la fulla de llorer i deixarem coure uns 45 minuts a foc suau.



Espero que us animeu a provar-les i que us agradin.







BON PROFIT!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada