Total de visualitzacions de pàgina:

16 d’agost de 2014

PANACOTA



Avui us penjo la recepta d’un postre italià que m’encanta: la Panacota. Es tracta d’un “flam de nata”, aquesta és la recepta bàsica amb aroma de vainilla, però hi ha altres varietats: de xocolata, plàtan, maduixa... A mesura que vagi provant altres variacions ja les aniré penjant!

Sempre el demanava a molts restaurants quan anava a menjar fora, però encara no l’havia fet mai a casa.
L’altre dia vaig estar buscant per internet i em vaig quedar amb aquesta recepta, d’un llibre de cuina italiana de Maxine Clark, el resultat va ser boníssim i senzill de fer!!

INGREDIENTS (6-8 racions):

     ·      500 ml  de nata per muntar
     ·      300 ml de llet sencera
     ·      50 g de sucre glaç
     ·      1 beina de vainilla
     ·      4 fulles de gelatina

5 d’agost de 2014

BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE PIQUILLOS



Avui us penjo la brandada de bacallà, un plat típic de la cuina meriterrània. En la recepta que he triat el bacallà va escaldat en aigua, però en d'altres receptes el bacallà el couen en l'oli d'oliva. Aquesta la vaig provar a casa i va agradar molt, en tot cas en una altra ocasió es pot provar de coure'l en l'oli.

En aquesta recepta he acompanyat la brandada de bacallà amb una crema de pebrots del piquillo, però es pot usar de vàries maneres.... és molt típic posar en una cassoleta pel forn i gratinar amb formatge, o bé es pot utilitzar com a farcit per a pebrots del piquillo.




INGREDIENTS per la brandada de bacallà (4-6 persones):
·      500 g de bacallà dessalat al punt de sal
·      200 ml d’oli d’oliva
·      150 ml de llet
·      1 patata mitjana
·      4 grans d’all

INGREDIENTS per la crema de piquillos:
·      200 ml de crema de llet
·      10-12 pebrots del piquillo dels que venen en conserva (tamany petit-mitjà)