Total de visualitzacions de pàgina:

28 d’abril de 2013

TEST DE FLORS



PASTÍS D' ANIVERSARI DE LA IAIA MARIA!!!!
PER MOLTS ANYS!!!!!!!!!!




INGREDIENTS PA DE PESSIC

  • 250 Gr de mantega
  • 500 gr de sucre
  • 6 ous
  • 500gr de farina
  • 1 sobre de llevat tipus Royal
  • 375 gr de llet nostra
  • ratlladura de llimona
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada d' extracte de vainilla
 Per començar posem la mantega a temperatura ambient i la batem amb unes varilles fins que tinguin una textura cremosa.Anirem afegint el sucre de mica en mica mentre anem batent fins que ens quedi una massa cremosa i esponjosa.(jo he utilitzat la Thermomix, accessori papallona velocitat 3)
Afegim la ratlladura de llimona i seguim batent.
Seguidament afegirem els ous un a un , no afegim el següent fins que l'anterior estigui ben desfet.Un cop afegits tots els ous afegim l'extracte de vainilla (a vegades ho faig sense i també queda bo)

Tindrem reservada la farina passada pel col.lador i a la llet i afegirem el suc de llimona i deixarem reposar uns 10 minuts.

A la massa feta anteriorment de la mantega, el sucre i els ous hi afegirem 1/3 de la farina i ho barregem a velocitat baixa i varilles manuals.
Afegim la meitat de la llet i remenem, afegim un terç de la farina i integrem.Afegirem la resta de la llet i tornem a remenar. I finalment la resta de la farina de manera suau i sense batre.

Ja podem posar la massa en un motlle i pre-escalfem el forn a 200 graus però un cop  ho posem al forn baixem la temperatura a 170 graus i els deixarem aproximadament una hora i mitja ja que com a motlle he utilitzat un test de fang.I per tal de què no s'enganxi ho he omplert de paper de forn.
És un pa de pessic molt gran i per això necessita més temps de cocció i menys temperatura per tal de que ens quedi ben cuit.
Tot i així no ha quedat tant esponjós com normalment queda ja que mai havia utilitzat un motllo de fang, a la propera el coure a més temperatura uns 200 graus. 



Reservarem el pa de pessic fins que estigui fred, millor fer-lo el dia abans.
Per omplir el pa de pessic he utilitzat Buttercream de maduixa ja que no necessita nevera, i els pastissos fondant millor no posar-los a la nevera ja que la massa de sucre es podria trencar

Per fer la BUTTERCREAM, sera el recobert que posarem al pastís per tal de que sen's enganxi el fondant.

INGREDIENTS



100GR DE CLARES PASTEURITZADES
200GR DE SUCRE glace
300GR DEMANTEGA
ESENCIA DE VAINILLA


Primer tallarem a daus la mantega i la deixarem reposar a  temperatura ambient abans d' utilitzar-la.
Mentrestant escalfarem aigua al foc per tal de muntar les clares al bany maria.
Mentrestant muntem les clares hi anirem afegint el sucre de mica en mica fins que ens quedi ben lligat. La temperatura de l'aigua no  ha d'arribar a bullir.
Seguidament anirem afegint la mantega i anirem batent fins aconseguir una crema pastosa.
. També podriem utilitzar xocolata, vainillla, ect...








Per decorar-ho amb fondant el girarem del revés








Recobrim de fondant blanc i el tornem a girar. Per simular la terra he triturat galetes de xocolata!!!!! i acabem la decoració amb flors fetes amb fondant. Espero que us agradi!!!!













BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. Mariona soc la Paqui de la carnisseria Josep Lluis està molt maco el test ets una artista a mi m´agrada molt la cuina sobre tot fer postres ja fare demà un del teus postres
    adeu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!!!!!
      A mi també m'agraden els postres,el proper serà una coca de banyoles que vaig veure que la feien a tve3.
      Fins aviat!!!

      Elimina