Total de visualitzacions de pàgina:

8 de març de 2013

PASTÍS "GERONIMO STILTON"


L' Estel ha fet vuit anys, i m'ha demanat un pastís d' en "Geronimo Stilton", i aquest és el resultat,li va agradar MOLT!!!!
PER MOLTS ANYS ESTEL!!!!!!!!!


INGREDIENTS PA DE PESSIC

  • 250 Gr de mantega
  • 500 gr de sucre
  • 6 ous
  • 500gr de farina
  • 1 sobre de llevat tipus Royal
  • 375 gr de llet nostra
  • ratlladura de llimona
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada d' extracte de vainilla
 Per començar posem la mantega a temperatura ambient i la batem amb unes varilles fins que tinguin una textura cremosa.Anirem afegint el sucre de mica en mica mentre anem batent fins que ens quedi una massa cremosa i esponjosa.(jo he utilitzat la Thermomix, accessori papallona velocitat 3)
Afegim la ratlladura de llimona i seguim batent.

Seguidament afegirem els ous un a un , no afegim el següent fins que l'anterior estigui ben desfet.Un cop afegits tots els ous afegim l'extracte de vainilla (a vegades ho faig sense i també queda bo)

Tindrem reservada la farina passada pel col.lador i a la llet i afegirem el suc de llimona i deixarem reposar uns 10 minuts.

A la massa feta anteriorment de la mantega, el sucre i els ous hi afegirem 1/3 de la farina i ho barregem a velocitat baixa i varilles manuals.



Afegim la meitat de la llet i remenem, afegim un terç de la farina i integrem.Afegirem la resta de la llet i tornem a remenar. I finalment la resta de la farina de manera suau i sense batre.
Ja podem posar la massa en un motlle i pre-escalfem el forn a 200 graus però un cop  ho posem al forn baixem la temperatura a 170 graus i els deixarem aproximadament una hora.
És un pa de pessic molt gran i per això necessita més temps de cocció i menys temperatura per tal de que ens quedi ben cuit.
Reservarem el pa de pessic fins que estigui fred, millor fer-lo el dia abans.
Per omplir el pa de pessic he utilitzat Buttercream de maduixa ja que no necessita nevera, i els pastissos fondant millor no posar-los a la nevera ja que la massa de sucre es podria trencar

Per fer la BUTTERCREAM, sera el recobert que posarem al pastís per tal de que sen's enganxi el fondant.

INGREDIENTS



100GR DE CLARES PASTEURITZADES
200GR DE SUCRE glace
300GR DEMANTEGA
ESENCIA DE VAINILLA


Primer tallarem a daus la mantega i la deixarem reposar a  temperatura ambient abans d' utilitzar-la.
Mentrestant escalfarem aigua al foc per tal de muntar les clares al bany maria.

Mentrestant muntem les clares hi anirem afegint el sucre de mica en mica fins que ens quedi ben lligat. La temperatura de l'aigua no  ha d'arribar a bullir.
Seguidament anirem afegint la mantega i anirem batent fins aconseguir una crema pastosa.

I en el meu cas hi he afegit una mica de melmelada de maduixa i ho he barrejat . També podriem utilitzar xocolata, vainillla, ect...
A l' interior del pastís també el podriem recobrir de butercream però en el meu cas he utilitzat la melmelada de maduixa.
 I ja el tenim a punt per decorar-lo amb el fondant!!!

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada