Total de visualitzacions de pàgina:

24 de juny de 2012

POMES AL FORN


INGREDIENTS

  • 6 pomes tipus "golden"
  • 2 gots de sucre
  • Una  ratlladura de llimona
  • Una branca de canyella
  • Un got de vi ranci o moscatell
  • un got d'aigua

17 de juny de 2012

MACARRONS DE L'ÀVIA


Aquesta recepta és de la meva mare, que abans la feia l'àvia, la cuina catalana va passant de generació en generació amb l'esperança que no es perdi la nostra cuina.
Espero que us agradi

INGREDIENTS
 Per unes 10 persones
  • 1kg de macarrons
  • 1 pot de tomàquet triturat natural de quart de quilo
  • 1kg de carn de botifarra
  • 3 cebes grans
  • sal

12 de juny de 2012

TZATZIKI


Aquesta és una salsa característica de la cuina grega i turca, feta a base de iogurt i cogombre.
És una salsa molt refrescant i ideal per prendre com a aperitiu amb uns bastonets de pa.



10 de juny de 2012

PASTÍS FRED DE PLÀTAN



Aquest és un pastís molt senzill, fet amb gelatina. És una bona opció quan tenim plàtans que estan a punt de fer-se malbé.

INGREDIENTS:

·      4 plàtans
·      3 iogurts naturals
·      5 cullerades de sucre morè
·      200 ml de llet
·      1 sobre de gelatina o l’equivalent en làmines de gelatina
Per la base:
·      200 g de galetes
·      120 g de mantega

8 de juny de 2012

FINANÇER DE XOCOLATA

Aquesta recepta és del pastisser Lluis Blanch, de l'aula gastronòmica de Salt.
Us volia comentar que la recepta original té 3 capes de pastís tot i que jo en vaig fer dos ja que la massa hem va quedar més gruixuda. Peró cal dir que és boníssim!!!!!!

INGREDIENTS

  • 150 gr de mantega torrada
  • 250 gr de sucre glaç
  • 100 gr de farina
  • 250  gr de clares d' ou
  • 100gr de farina d'ametlla
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 20 gr de cacau en pols
  • Crema d'avellanes

CALAMARS FARCITS DE CARN


INGREDIENTS

  • 2Kg de calamars
  • 750 gr de carn picada
  • 4 ous bullits
  • 1 got de vi blanc
  • 4 tomàquets
  • 4 cebes
  • oli

4 de juny de 2012

EMPEDRAT


Aquí va una recepta típica catalana, ideal per aquests dies calorosos.
Es tracta d’una amanida molt refrescant on els ingredients principals són les mongetes blanques i el bacallà.

INGREDIENTS:

·      500 g de mongetes blanques cuites
·      250 g de bacallà dessalat i esqueixat
·      2 tomàquets d’amanir grans
·      1 ceba tendra gran
·      1 pebrot vermell petit o ½ de gran
·      Olives negres

3 de juny de 2012

DAUS DE GINTÒNIC


Aquest aperitiu el vaig provar fa uns dies en un restaurant i he provat de fer-lo. És una gelatina de gintònic, dolceta i amb un toc de llimona, per qui vulgui també pot provar-ho a fer de postres.

INGREDIENTS:
·      150 ml d’aigua
·      150 g de sucre
·      El suc d’una llimona i la ratlladura de la pell
·      125 ml de ginebra
·      200 ml de tònica
·      1 sobre de gelatina

PASTISSET DE POMA VIENÈS

Aquesta recepta és extreta de l'aula gastronòmica de Salt pel pastisser Lluís Blanch.

INGREDIENTS

  • 3 Pomes Golden
  • 300 gr de mantega
  • 300gr de farina d'ametlla
  • 150 gr de sucre glaç
  • 6 ous
  • Pasta de full

1 de juny de 2012

CARXOFES AMB TEMPURA


És temporada de carxofes i avui mateix les hem collit de l' hort de casa, són totalment ecològiques.