Total de visualitzacions de pàgina:

27 de maig de 2012

ULLERES DE PASTA DE FULL



Aquesta setmana a l'aula gastronòmica de Salt , els Pastisser Lluís Blanch ens ha ensenyat  a treballar la pasta de full  per fer aquestes magnífiques ulleres. Jo hi he afegit el toc de xocolata ja que sóc més llaminera.

INGREDIENTS
  • 2 fulles de pasta de full
  • 150gr de mantega
  • Sucre
  • Xocolata del 70 % per la decoració

26 de maig de 2012

TRUFES GELADES AMB CROCANT DE SÈSAM


Una recepta de l'aula gastronòmica de Salt del pastisser Lluís Blanch.
Esperem que us agradin, són boníssimes!!!!!

INGREDIENTS
  • 500cc de nata
  • 250 gr de xocolata al 70%
  • 50gr de sèsam
  • 50gr de sucre

21 de maig de 2012

AMANIDA DE MONGETA VERDA AMB TONYINA



Us presentem una amanida molt senzilla i refrescant.

INGREDIENTS:

·      Mongeta verda
·      Tonyina
·      Ceba tendre
·      Tomàquets cherry

PROCEDIMENT:

·      Primer bullim les mongetes i llavors les deixem refredar.
·      Un cop fredes les barregem amb ceba tendra tallada petita, la tonyina i els tomàquets cherry tallats per la meitat.
·      Amanirem segons el nostre gust: oli, vinagre de Mòdena....

RAP AL FORN



Aquesta recepta l’he fet a l’estil que m’ha explicat la peixatera quan he anat avui a comprar peix al mercat. En aquesta ocasió he comprat rap, però ho podeu fer amb qualsevol altre peix que us vingui de gust (lluç, dorada... demaneu que us el preparin per fer al forn).

És senzilla de fer i ha quedat boníssim!

19 de maig de 2012

TULIPES AMB FRUITES I IOGURT



Avui farem uns postres d'estiu extret de l'aula gastronòmica del mercat de salt a càrrec del pastisser Lluís Blanch.
Són unes postres senzilles i molt refrescants, tot aprofitant les fruites de temporada.
Esperem que us agradi

INGREDIENTS

  • Pasta filo
  • sucre glacé
  •  fruita (meló, Kiwi, Pinya i maduixa)
  • iogurt

FAVES DE L' ÀVIA


Ara és temporada de collir les faves, els pares tenen hort i avui han recollit aquestes faves tant tendres.
La meva mare m' explica que aquesta recepta sempre la feia la besàvia i agradava a tothom.

Les faves tendres tenen propietats molt bones per el nostre organisme. El seu consum en ajuda a reduir greixos de les artèries tot reduint el colesterol.També són considerades depuratives i antireumàtiques, ens serveix per netejar els ronyons i depurara la sang que conté excés d'àcid úric.

Espero que us agradi  i us animeu a provar-les!!!!!

18 de maig de 2012

TORRADETES AMB SOBRASSADA, POMA I FORMATGE DE CABRA



Aquest és un aperitiu calent molt senzill de fer. No posaré quantitats als ingredients ja que dependrà de la gent que en menjarà.

INGREDIENTS:

·      Llesques de barra de pa
·      Sobrassada tallada a rodanxes fines
·      Poma (la pelarem i en tallarem llesques ben fines)
·      Formatge de cabra

12 de maig de 2012

PERES AL VI


Recepta cedida per en Josep Perez.


INGREDIENTS
  •        4 peres
  •        250 gr de sucre
  •        500ml de vi negre
  •       1 branca de canyella
  •        El suc d’ una llimona

9 de maig de 2012

CANYES DE FULL AMB COMPOTA DE POMA


Aquesta és una recepta senzilla de fer, les canyes les fem amb pasta de full comprada a punt per coure. En aquesta ocasió les he farcit de compota de poma, però podeu farcir-les del que vulgueu: xocolata, crema…






























INGREDIENTS:

·      1 o 2 bases de pasta de full
·      2 o 3 pomes Golden
·      2 cullerades de sucre
·      Un raig de conyac
·      Canyella en pols
·   Ametlla laminada
·   Melmelada de prèssec

6 de maig de 2012

DONUTS


Benvinguts, aquesta recepta sorgeix de l'aula gastronòmica del mercat de Salt de la pastissería d' en Lluís Blanch.

INGREDIENTS

Llevat Mare:
  •  100 gr de farina de força
  • 60 gr de llevat de París
  • 60 gr d' aigua tèbia

1 de maig de 2012

AMANIDA DE TOMÀQUET AMB POMA I PASTANAGA




INGREDIENTS: per persona

·      1 tomàquet d’amanida, ara trobem els Raf o de Montserrat que són molt bons
·      1 poma petita o ½ de gran de la classe Fugi (pel seu toc d’acidesa), si la voleu més dolça agafeu la Golden
·      1 o 2 pastanagues
·      Nous pelades i trossejades