Total de visualitzacions de pàgina:

30 d’abril de 2012

PA DE PESSIC DE XOCOLATA AMB NATA

Aquesta recepta és de l'aula gastronòmica de Girona, m'ha semblat senzilla i diferent i he pensat de fer-la,  el resultat ha estat genial.
Heu de tenir en compte que és de proporcions considerables,adient per alguna cel.lebració on sigueu força gent.


INGREDIENTS

  • 9 ous
  • 225 gr de sucre
  • 300 gr de farina
  • Un sobre de llevat
  • 90 grams de xocolata al 70%
  • Per la cobertura: un litre de nata i 20gr de sucre
  • 300gr de nous

AMANIDA DE FORMATGE I TARONJA



Aquesta és una amanida senzilla i molt refrescant.

INGREDIENTS:

·      Mescla d’enciams
·      1 taronja petita per persona o mitja de gran
·      Formatge: li podeu posar des de formatge fresc, feta o fins i tot roquefort. Dependrà de si us agrada el formatge més fort o suau.
·      Blat de moro fregit (“kikos”) i pistatxos

29 d’abril de 2012

COCA DE VIDRE



Aquesta recepta està treta dels taller de cuina del mercat de Salt.
És molt senzilla ja que la base la fem amb massa de pizza comprada.

INGREDIENTS:

·      Massa de pizza (en aquest cas he comprat bases de mini-pizzes individuals, però també es por fer amb una massa gran)
·      Pinyons
·      Sucre blanc
·      Anís

28 d’abril de 2012

CRESPELLS DE BACALLÀ




Recepta cedida per en Josep Perez, ens ha explicat que aquesta recepta la fa la seva mare i en menja des de que era petit , li encanta!!!
Us haig de dir que els hem menjat per dinar i realment son molt bons i a la mainada els ha encantat.

INGREDIENTS
  • ·         300 gr de bacallà dessalat
  • ·         1 patata gran
  • ·         50 gr de farina
  • ·         2 ous
  • ·         2 alls i Julivert
  • ·         1 sobre llevat tipus Royal
  • ·         Oli

26 d’abril de 2012

QUICHE DE CARBASSÓ I CEBA




INGREDIENTS:

·      1 base de pasta brisa per quiche
·      200 ml de crema de llet
·      3 ous
·      150 g de formatge ratllat (jo agafo la mescla de 4 formatges)
·      1 carbassó gran o 2 petits
·      1 ceba tendra gran

BACALLÀ GRATINAT AMB ALL I OLI


Aquest és un plat molt senzill i ràpid de fer.

INGREDIENTS:
·      1 o 2 lloms de bacallà al punt de sal per persona
·      Maionesa
·      All i oli
·      Julivert

PROCEDIMENT:
1- En un bol barregem la maionesa i l’all i oli, jo faig aproximadament 1/3 part de maionesa per 2/3 parts d’all i oli, però la proporció dependrà de si us agrada amb més gust d’all o menys.

2- En una safata de forn posem els lloms de bacallà i cobrim cada un d’ells de la barreja anterior.

3- Finalment posem una mica de julivert picat per sobre i al forn a coure uns 15-20 minuts (fins que el bacallà estigui cuit).

Servir ben calent.


BON PROFIT!!

22 d’abril de 2012

BUNYOLS DE VENT


Ja sé que la setmana santa ha passat, però tenia pendent penjar aquesta varietat de bunyols.
Aquests són molt més senzills de fer que els típics bunyols de  setmana santa, són més ràpids i no els hem de deixar llevar.


INGREDIENTS:
·      125 ml llet
·      125 ml d’aigua
·      50 g de llard
·      50 g de mantega
·      150 g de farina
·      3 ous grossos
·      Un pols de sal i sucre
·      1 culleradeta de matafaluga
·      Anís dolç
·      Sucre per arrebossar els bunyols

CARXOFES GRATINADES AMB SOBRASSADA I MEL


La setmana passada vaig fer un invent amb les carxofes... va quedar molt bé i molt senzill de fer, per menjar com a primer plat o per fer com a aperitiu o d’acompanyament de segons plats.

INGREDIENTS:
·      Carxofes
·      Mel
·      Sobrassada
·      Formatge parmesà ratllat

21 d’abril de 2012

MAGDALENES

Avui per berenar hem fet magdalenes!!!!

És una recepta senzilla i molt bona , espero que us agradi

15 d’abril de 2012

PASTÍS DE FRUITES






INGREDIENTS


  • 1 base de pasta de full
  • Fruites de temporada
  • Crema pastissera (ja explicada al pastís de poma)
  • Un sobre de gelatina en pols

14 d’abril de 2012

TORTELL DE NATA


INGREDIENTS

  • 1 Paquet de pasta de full fresca de mida rodona
  • sucre
  • 1 litre de nata per muntar

9 d’abril de 2012

CONILL A LA RABIOSA

Aquesta recepta és cedida per en Josep Pérez un amic de la família, que per cert hem menjat avui per dinar.
MOLTES GRÀCIES



INGREDIENTS

  • 1 Conill
  • 1 cabeça d'alls
  • oli
  • un raig de conyac
  • sal

PASTÍS DE FORMATGE II


INGREDIENTS

  • 1 Terrina de 250cc de formatge Philadelphia
  • 3 iogurts naturals
  • 1 iogurt de llimona
  • 3 ous
  • 3 cullerades de maizena
  • 8 cullerades de sucre

5 d’abril de 2012

MONA DE XOCOLATA


Per fer la mona primer hem fet una base de magdalena amb trosets de xocolata i posteriorment l' hem decorat amb nata trufada i un dibuix fet amb xocolata en el nostre cas un Mickey.

INGREDIENTS COCA
  • 200gr de sucre glaçé
  • 200gr de farina
  • 200 gr de mantega
  • 4 ous
  • Gotes de xocolata
  • 1 sobre llevat tipus Royal