Total de visualitzacions de pàgina:

25 de febrer de 2012

XAMPINYONS FARCITS





INGREDIENTS:
· 15 xampinyons grans
· 300 g de carn picada (jo agafo barreja de vedella i porc)
· 1 ceba mitjana
· 1 gra d’all
· 1 cullerada de maicena
· 250 ml de llet
· Formatge ratllat

24 de febrer de 2012

MUFFINS



INGREDIENTS:
· 1 ou
· 75 g d’oli de gira-sol
· 150 g de sucre
· 250 g de farina
· 200 ml de llet
· ½ de llevat en pols tipus Royal
· 1 culleradeta de sucre amb vainilla
Aquesta és la base per fer els Muffins, a partir d’aquí podrem afegir diferents ingredients per fer les variacions que vulguem: xocolata, aranyons, nous, poma, melmelada...

SUQUET DE PEIX




Avui he fet aquest plat típic dels pescadors de la Costa Brava. Els ingredients bàsics seran les patates, el peix i la picada; però en quant al peix podrem optar entre vàries opcions: rap, mero, dorada... en funció del que més ens agradi.
També hi podrem afegir, en funció del nostre gust: gambes, escamarlans, cloïsses, musclos...

20 de febrer de 2012

CARGOLS AMB SALSA DE TOMÀQUET I VINAGRETA


INGREDIENTS

  • 50 cargols per persona
  • Oli
SALSA DE TOMÀQUET
  •  Mig quilo de tomàquets
  • 1 botifarra
  • Pebre i un pessic de sal
 SALSA VINAGRETA
  • Oli
  • Vinagre
  • Pebre

Galtes de Porc al Forn




INGREDIENTS

  • 8 Galtes de porc
  • 8 cebes de Figueres
  • 4 tomàquets
  • fulles de llorer
  • oli
  • conyac
  • sal i pebre

Galetes de mantega


INGREDIENTS
  • 400- gr de mantega
  • 200 gr de sucre glaçé
  • 600 gr de farina
  • Ametlla fregida


COCA DE TARONJA




Aquesta és una variant de la coca de iogurt, la he fet igual que la coca de ratafia, substituint la ratafia per suc de taronja. Recordeu que les mesures dels ingredients ho farem amb el got de iogurt buit.
INGREDIENTS:
· 1 iogurt natural
· 2 mesures de sucre
· 3 mesures de farina
· 4 ous
· 1 sobre de llevat
· ¾ de mesura d’oli de gira-sol
· ¾ de mesura de suc de taronja

15 de febrer de 2012

Pa de Pessic


INGREDIENTS

  • 6 ous
  • 125 gr de sucre
  • 125 gr de farina
  • 1 cullerada de llevat en pols tipus "Royal"

12 de febrer de 2012

Pollastre amb bolets



INGREDIENTS

  • 1 Pollastre tallat en 8 talls i sense pell
  • 7 o 8 cebes petites
  • 3 tomàquets petits tallats per la meitat
  • oli
  • sal
  • Un raig de conyac
  • Bolets
  • Farina

"Tortitas" Americanes


INGREDIENTS

  • 150gr de farina
  • mitja cullerada petita de sal
  • 50 gr de mantega fossa
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 200gr de llet
  • 2 ous
  • 1 cullerada petita de llevat tipus Royal

5 de febrer de 2012

CASSOLETES DE CREMA I MADUIXES


INGREDIENTS:
  • Maduixes (si preferiu les podeu substituir o combinar amb qualsevol altra fruita)
  • Bases de cassoletes (als supermercats en venen de fetes)
Per la crema:
  • 500 ml de llet
  • 125 g de sucre
  • 40 g de maicena
  • 1 rovell d’ou
  • Pell de llimona i branca de canyella

Tempura de verdures

Per complementa un aperitiu amb verdures us recomano utilitzar la farina de Tempura, que ens dona un resultat molt bo.

Avui hem utilitzat carabassó i pebrot vermell. 
Primer prepararem la tempura, utilitzarem aigua tèbia i la farina i una mica de salt. Ho anirem barrejant amb una forquilla fins aconseguir una pasta semilíquida. Si la feu molt espessa us quedaria una massa més gruixuda, us aconsello fer-la més líquida.
Posarem oli abundant en una paella i quant estigui ben calent hi anirem posant les verdures farcides amb la farina i deixarem que quedi la pasta ben cruixent.
Prepararem un plat amb paper de cuina absorbent hi anirem desant les verdures per treure tot l'oli sobrant.

I BON PROFIT!!!!!!!!!!! 

Coca de xocolata


INGREDIENTS
  • 3 ous
  • 300gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 100gr de mantega
  • 1 got de llet
  • 100 gr de xocolata amb pols
  • 1 sobre de llevat tipus Royal
  • 1 pessic de salt

4 de febrer de 2012

COCKTAIL DE GAMBES

Aquest és un entrant molt refrescant i senzill de fer, una bona opció per quan tingueu convidats.
INGREDIENTS: no poso quantitats, variarà en funció de la gent.
· Enciam iceberg
· Gambetes pelades i cuites
· Pinyons
· Alvocat
· Salsa rosa
Posarem una bona base d’enciam tallat ben prim, llavors afegim l’alvocat, els pinyons i les gambes intentant que quedi una bona presentació.
Acompanyarem amb salsa rosa.

CALAMARS AMB CALÇOTS I VERDURES



Al ser temporada de calçots, us presento aquest plat que en porta, però també el podreu fer la resta de l’any canviant els calçots per porros o ceba.
INGREDIENTS per 2 persones:
· 6 calamars
· 1 carbassó
· 1 pastanaga
· Uns 15-18 calçots
· 8-10 alls tendres
· ½ got de vi blanc
· Sal, pebre i oli d’oliva

Cebes escalivades amb foc de llenya


Després del pebrot hi posarem la ceba.


Pebrots escalivats amb foc de llenya