Total de visualitzacions de pàgina:

26 d’agost de 2012

RATAFIA


La recepta de la ratafia ens l' ha explicat  la Teresa i cal tenir en comte que vol una mica de paciència, però el resultat és boníssim!!!!



INGREDIENTS


 Totes les herbes han de ser seques i es fa la setmana després de sant Joan.
  • 1 Maria Lluïsa
  • Camamilla de dos classes
  • Puriol
  • Milgranes
  • Farigola
  • Herba de santa Margarita
  • Menta de dues classes
  • Herba de sant antoni
  • Herba Prima
  • Cola de cavall
  • La pela d' una llimona
  • Una branca de canyella
  • Una cullerada de cumí
  • Herba mala d' olor
  • Ysop
  • Ginebró 4 o 5 granes
  • Clau
  • 3 nous verdes
  • Uns quants grans de cafè
  • Herba taronjina
  • Una branca de Romaní
  • Til.la
  • Orenga
  • 2 branques de canyella
  • 3 litres d'anís (elmés barat)
  • Mig kilo de sucre (si utilitzem anís escarxat no cal posar-hi sucre)
Aquesta recepta és per fer 3 litres de ratafia, nosaltres n'hem fet 6 per aixó veureu a les fotos que hi ha dos garrafes.
Posarem totes les herbes en una garrafa.
 Omplirem la garrafa amb 3 litres d`anís i ho taparem bé per tal de què no se'ns evapori.

Deixarem reposar durant 40 dies a sol i serena . Ho deixarem en algun lloc a l' intempèrie durant 24 hores del dia  per tal de què li toqui el sol i la sombra. De tant en tant haurem de girar la garrafa (no remenar).

Passats els 40 dies tindrà els següent aspecte:


Haurem de colar a ratafia amb un colador i un mocador de fil per asseguar-nos de què no quedin restes.

Un cop colada afegirem el sucre i remenarem fins que es dissolgui completament.

I ja la tindrem llesta per posar amb ampolles i abans de consumir-la és recomanable deixar-la reposar durant un mes, mes i mig.


BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada