PASTÍS MOUSSE DE LLIMONA

Un pastís molt fresc i refrescants per dies calorosos. El procés d'elaboració és més llarg però val la pena, jo el vaig fer amb uns 45 minuts.
Val molt la pena. tothom que en va menjar li va encantar, us el recomano que el proveu.


INGREDIENTS

Per la base
  • 3 ous
  • 50 gr de sucre
  • 90 gr de farina

Mousse
  • 6 ous
  • 8 cullerades de sucre
  • 500 gr de nata
  • 2 sobres de gelatina neutra
  • un got de suc de llimona natural
  • un sobre de gelatina de llimona
  • Ratlladura de llimona
  • 2 cullerades de suc de llimona

Aquesta recepta seria mínim per 10 persones,si volem podem fer la meitat dels ingredients i sobretot utilitzar un motlle més petit uns 22 cm.
Primer de tot farem la base del pastís
Muntarem els rovells amb el sucre fins que ens canviïn el color i de consistència escumosa. En un bol muntarem les clares a punt de neu que afegirem de mica en mica a la barreja anterior.

Amb la Thermomix, posarem els ous i el sucre i batrem amb la papallona a velocitat 3 durant uns 5 minuts.

Untarem el motlle amb mantega o oli per tal de què no s'enganxi i afegirem la massa, que la courem al forn durant uns 10 minuts a 150º.



De seguida que el traiem del foc el banyem amb les dues cullerades de suc de llimona per tal d'aromatitzar-lo.
Mentrestant es refreda, prepararem la mousse.
En un cassó escalfarem el got de suc de llimona i dissoldrem els sobres de gelatina neutra.

Batem les clares a punt de neu i la nata i les reservem.








                    Clares
Nata (hi afegirem la ratlladura de llimona)















 Batem els rovells amb el sucre fins que canviïn de color i afegim la gelatina prèviament dissolta en la llimona sense deixar de remenar.


Afegim la nata muntada de mica en mica amb la ratlladura de llimona, barrejant bé amb moviments circulars per no trencar la consistència escumosa.
Un cop estigui ben barrejat hi afegim les clares muntades barrejant amb compte.

Un cop estigui ben barrejat  ho afegirem a sobre de la base que hem fet anteriorment i ho deixarem refredar a la nevera (millor fer-ho el dia abans)
Per acabar prepararem la gelatina de llimona per acabar de decorar el pastís.
Prepararem el sobre de gelatina amb menys aigua de la que ens diu la recepta pròpia de la gelatina, ens interessa que ens quedi molt espès. Un cop estigui una mica fred el posarem a sobre del pastís(que ja ha d'estar quallat, unes 2 hores) i  el deixarem a la nevera fins el dia següent i ja estarà llest per menjar.

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Entrades populars