FAVES DE L' ÀVIA


Ara és temporada de collir les faves, els pares tenen hort i avui han recollit aquestes faves tant tendres.
La meva mare m' explica que aquesta recepta sempre la feia la besàvia i agradava a tothom.

Les faves tendres tenen propietats molt bones per el nostre organisme. El seu consum en ajuda a reduir greixos de les artèries tot reduint el colesterol.També són considerades depuratives i antireumàtiques, ens serveix per netejar els ronyons i depurara la sang que conté excés d'àcid úric.

Espero que us agradi  i us animeu a provar-les!!!!!


INGREDIENTS

  • 3-4 quilos de faves (cuites redueixen molt el volum)
  • 3 cebes tendres
  • 4 alls tendres
  •  julivert
  • 2 botifarres
  • oli
  • sal
  • un raig d'alcohol que sigui dolç, com podria ser l'anís
Primer de tot escalfarem oli en una cassola i hi posarem la botifarra desfeta i deixarem rossejar una estoneta. Seguidament afegirem la ceba tendra ,els alls tallats a trossos petits el julivert i  un  raig d'anís.

Deixarem coure tot remenant fins que ens agafi color, llavors afegirem la sal i ho remanarem una estona   (la sal segons el gust, i cal tenir en compte que el gust de les faves és més aviat dolç)


Ara ja hi podem afegir les faves i deixar coure durant uns 30 minuts, sabrem que estan cuites quant canviïn de color i es redueixin, rectificarem de sal durant la cocció


BON PROFIT!!!!!!!!!!


Comentaris

Entrades populars