Total de visualitzacions de pàgina:

6 de maig de 2012

DONUTS


Benvinguts, aquesta recepta sorgeix de l'aula gastronòmica del mercat de Salt de la pastissería d' en Lluís Blanch.

INGREDIENTS

Llevat Mare:
  •  100 gr de farina de força
  • 60 gr de llevat de París
  • 60 gr d' aigua tèbia
Resta de massa:
  • 400 gr de farina de força
  • 1-2 ous
  • 50 gr de sucre
  • 10 gr de llevat en pols
  • 8 gr de sal
  • 125 gr d'aigua tèbia
  • 50 gr de mantega
  • nou moscada
  • oli de gira-sol per fregir
Glaça per la cobertura:
  • sucre glassé i aigua tèbia
Per començar farem el llevat mare: amassarem la farina de força amb el llevat de París i l'aigua tèbia. Deixem reposar fins que dobli el volum.
 Seguidament afegirem  tots els ingredients de la resta de la massa i els amassarem juntament amb la massa mare fins que ens quedi una massa fina i elàstica.
Per saber que la massa mare lleva i ja la podem treballar, ho veurem ja que la farina s'esquerda (tal com es veu en la fotografia)
Per amassar-ho tot jo ho he fet manualment i cal dir que m¡he passat gairebé mitja hora, s'ha de treballar a consiència. Crec queés la part més important de la recepta per tenir els resultats desitjats.
 Quant tinguem la massa l'estirarem amb un corró i farem les formes dels donuts. En el meu cas els he fet petits ja que es tractava de menjar-los per postres (uns 3cm de diàmetre)


Deixarem reposar la massa fins quedobli de volum. He utilitzat el forn a 50 graus i amb 10 minuts ha llevat.
Escalfarem l' oli de girasol amb una paella i ja podrem començar a fregir els donuts (volta i volta).

Per fer la guarnició podem preparar un glaçé. Barregarem el sucre amb aigua tèbia fins aconseguir una textura espesa.Amb l'ajda d' un pinzell pintarem els donuts i els posarem al forn a 200 graus durant 10 o 20 segons i ja estaran llestos per menjar.
I també he desfet xocolata al bany maria i els he banyat a la part superior.
Espero que us hagi agradat
BON PROFIT!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada