BUNYOLS DE VENT


Ja sé que la setmana santa ha passat, però tenia pendent penjar aquesta varietat de bunyols.
Aquests són molt més senzills de fer que els típics bunyols de  setmana santa, són més ràpids i no els hem de deixar llevar.


INGREDIENTS:
·      125 ml llet
·      125 ml d’aigua
·      50 g de llard
·      50 g de mantega
·      150 g de farina
·      3 ous grossos
·      Un pols de sal i sucre
·      1 culleradeta de matafaluga
·      Anís dolç
·      Sucre per arrebossar els bunyols


PROCEDIMENT:
·      Posem al foc la llet, l’aigua, el llard i la mantega amb un polsim de sal i sucre i deixem que es fongui el llard i la mantega. Llavors afegim la farina tamisada i anem barrejant amb una espàtula dins que la farina estigui cuita i es desenganxi del cassó.·      A continuació apaguem el foc i afegim els ous d’un en un fins que hagin quedat ben incorporats a la massa. Aquesta haurà de quedar ben fina i homogènia. Ja tindrem la massa a punt per fer els bunyols.


·      En una olla escalfem l’oli, quan estigui ben calent anem tirant boletes de la massa (amb l’ajuda de dues culleres, o bé amb una màniga pastissera) per fregir els bunyols. Ens han de quedar ben daurats i hem d’anar en compte que no ens quedin crus per dins.·      Un cop cuits els deixem en uns escorredora per deixar l’oli sobrant, i finalment els ruixem d’anís i arrebossem amb sucre.

I ja estaran a punt per menjar!! Espero que us agradin!!
I pels més atrevits, un cop fets, els podeu omplir de crema (trobareu la recepta de la crema a la recepta del pastís de poma).

Comentaris