Total de visualitzacions de pàgina:

11 de març de 2012

TIRAMISÚ


Avui farem un tiramisú , jo personalment no sóc gaire cafetera, però és un postre molt especial i moltes maneres de fer la recepta però totes tenen en comú el formatge mascarpone.
El dedico a una amiga que es diu Neus que hem va donar la idea de fer la recepta.


Jo he fet aquesta recepta com veureu sense nata, perquè el mascarpone quedi més gustós tot i que es perd consistència. Recomano fer-lo un  dia abans perquè agafi tot el gust. el contrast del cafè amb el formatge i si podeu unes hores abans posar-lo al congelador per tal de tallar-lo fàcilment.
Espero que us agradi

Primer farem el pa de pessic:

INGREDIENTS PER FER EL PA DE PESSIC

  • 6 ous
  • 125 gr de sucre
  • 125 gr de farina
  • 1 cullerada de llevat en pols tipus "Royal"
Separem els rovells de les clares.En un vol posarem els rovells i el sucre i ho batrem una estona fins que quedi una consistència de mantega i sembli que hagin doblat el volum.





Tot seguit hi afegirem la farina i el llevat, tamisats i remenarem bé.
Ens quedarà una massa espessa que l'aclarirem amb les clares muntades, tot remenat en forma de cercle i afegir la clara de mica en mica per tal de no perdre el volum.








 Ho posarem en una plata i prèviament escalfarem el forn a 170º i deixarem coure uns 15-20 minuts. Si tenim la possibilitat de coure'l amb la opció del forn que tingui aire millor i si no és possible el posarem a coure amb el foc de baix i quant comenci a quedar ros amb el de dalt.











Una manera de saber que el pa de pessic pot començar a estar cuit, és per la olor que desprèn a través del forn i seguidament amb un escuradents foradar el pastís i si és cuit l'escuradent sortirà net.




INGREDIENTS TIRAMISÚ

  • 2 clares d' ou
  • 4 rovells
  • 100gr de sucre
  • 400gr de mascarpone
  • 175ml de cafè
  • 200gr de xocolata negra
  • cacao en pols per decorar el tiramisú


Prepararem el cafè i el deixarem refredar.Després amb un bol batem les clares a punt de neu i reservem.En un altre bol batem els rovells amb el sucre fins aconseguir una massa espumosa. En aquest moment afegim el mascarpone de mica en mica i anem batent. (a la Berta li va agradar molt, ja veureu a la foto)





Agafem un motlle rectangular i posarem una capa fina de pa de pessic que haurem tallat prèviament i l' empapem de cafè
 Ho cobrirem amb una capa del preparat fet anteriorment amb el mascarpone(un terç del preparat)
Seguidament ratllarem xocolata negre i ho tornarem a cobrir del preparat de mascarpone i finalment per sobre hi posarem cacau en pols i ho deixarem a la nevera reposar com a mínim un dia (recomano 2 dies abans)
BON PROFIT!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada