Total de visualitzacions de pàgina:

22 de març de 2012

BUNYOLS

Avui hem fet bunyols de quaresma!!!! hem fet una ració petita , però si voleu podeu fer el doble de quantitat  de la proposada, penseu que han sortir uns 20 bunyols

INGREDIENTS

  • 500 gr de farina
  • 20cc d' aigua
  • 4 ous
  • 5gr de sal 
  • 75 gr de greix de porc
  • 25 gr de llevat
  • 100 gr de sucre
  • essència de llimona
  • mig got d' anís
  • un grapat generós de matafaluga
  • una cullerada petita de canyella
  • una cullerada de vainilla en pols
En el nostre cas per amassar la pasta hem utilitzat la thermomix. Posarem tots els ingredients i velocitat espiga uns 10 minuts.També ho podem fer manualment tot i que hi estarem més estona.
Traurem  de la thermomix i ho acabarem d'amassar manualment fins que la pasta no s'enganxi, untarem un bol d' oli i hi posarem la massa per tal de què llevi.
Perquè llevi més ràpid hem utilitzat el forn, escalfarem a 50 graus i hi posarem un got d'aigua i deixarem la massa uns tres quarts d' hora fins que dobli el volum.


Seguidament tallarem la massa a trossets amb una ganivet i farem les formes dels bunyols amb les mans.
 Escalfarem oli en una fregidora i posarem a coure els bunyols fen volta i volta fins que quedin rosos, els traurem de la fregidora i els deixarem reposar amb paper absorbent per treure l'excés d' oli i finalment els ensucarem amb sucre per totes les bandes i ja estan llestos per menjar.
EL RESULTAT ÉS EXCEL.LENT , ENS HAN SORTIT MOLT ESPONJOSOS I BONS, ESPERO QUE US ANIMEU A FER-LOS.

BON PROFIT!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada