Total de visualitzacions de pàgina:

24 de març de 2012

BUNYOLS - 2







Avui pengem més bunyols!!
Receptes de bunyols n'hi ha moltes i vàries maneres de fer-los. Aquí teniu una altra versió per anar provant.... A més... jo també volia presentar-vos els meus!!
Us animo a provar-los i espero que us agradin.
INGREDIENTS:
· 1 kg de farina
· 8 ous
· 250 ml de llet
· 200 g de sucre
· 100 ml de moscatell
· 100 ml d’anís
· Pela ratllada d’1 llimona
· 50 g de llevat de parís
· 1 sobre de llevat en pols tipus Royal
· 50 g de matafaluga
· 100 g de llard de porc
· 1 culleradeta de sal


PROCEDIMENT:
1- Desfem el llevat de parís amb la llet tèbia.
2- Posem tots els ingredients, excepte la farina, en un bol ben gran i ho barregem amb la batedora fins que estigui ben homogeni.
3- Llavors anirem incorporant la farina a poc a poc mentre anem barrejant la massa. Aquesta anirà quedant espessa i ens anirà millor treballar-ho amb les mans. L’amassarem bé fins que la massa quedi ben homogènia i compacta. Si veiem que queda poc compacte i que no es podrà treballar afegirem una mica més de farina.








4- Un cop tenim la massa a punt la posarem en un recipient gran amb una mica de farina a la base, la taparem amb una drap i ho deixarem llevar en un lloc humit i calent unes 3 hores (fins que dobli de volum). També podem usar la opció de deixar-la al forn a uns 50º amb un got d’aigua i doblarà el volum més ràpidament.








5- Quan ja tenim la massa llevada posem en una cassola ampla i fonda uns 1’5-2 litres l’oli per fregir i l’escalfem. Mentrestant anem fent boletes de massa (com mig ou) i les anem guardant sobre el marbre untat d’oli. Per treballar la massa també ens untarem les mans amb oli, així no se’ns enganxarà.







6- Quan l’oli ja estigui calent anem agafant les boletes de massa els hi fem un forat enmig amb el dit i les posem dins l’oli calent. Segons la grandària de la cassola en podrem fer més o menys a l’hora, però hem de vigilar no quedin molt apretats. Quan quedin daurant els hi donarem la volta i deixarem acabar de coure.

















 
7- Quan anem traient els bunyols ens deixem primer en una escorredora perquè deixin l’oli i llavors els ensucrem. Si voleu també podeu ruixar-los d’anís abans d’ensucrar-los, però ho haureu de fer quan encara estiguin molt calents.

BON PROFIT!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada