Total de visualitzacions de pàgina:

24 de febrer de 2012

SUQUET DE PEIX




Avui he fet aquest plat típic dels pescadors de la Costa Brava. Els ingredients bàsics seran les patates, el peix i la picada; però en quant al peix podrem optar entre vàries opcions: rap, mero, dorada... en funció del que més ens agradi.
També hi podrem afegir, en funció del nostre gust: gambes, escamarlans, cloïsses, musclos...


INGREDIENTS:
· 500 g patates
· 1 ceba mitjana
· 1 tomàquet madur gran o 2 petits
· ¾ litres de caldo de peix
PEIX: en aquest cas he posat:
· 2 cues de rap, escamarlans i cloïsses
Per la PICADA:
· 2 grans d’all pelats
· 2-3 llesques petites de pa
· 5-6 avellanes o ametlles torrades
· Safrà





1- En primer lloc escalfarem oli d’oliva en una cassola i hi torrarem les llesques de pa i els alls, llavors retirem i reservem per més endavant fer la picada.
2- En el mateix oli hi tirarem la ceba picada i sofregirem uns minuts, quan estigui ben daurada i afegirem el tomàquet ratllat i deixarem sofregir tot junt fins quedar ben confitat i reduït.
3- Llavors hi posem les patates pelades i tallades a rodanxes a ½ cm de gruixudaria. Els hi donem unes voltes perquè quedin ben barrejades amb el sofregit, hi aboquem el caldo de peix i deixarem coure uns 15 minuts.
4- Passats aquests 15 minuts, que les patates ja estaran mig cuites, i afegirem el peix i la picada.
Per fer la picada: en un morter picarem els alls, les llesques de pa, les avellanes o ametlles i el safrà, un cop picat hi afegirem un parell de cullerades del caldo perquè quedi ben emulsionat i ja estarà preparat per afegir a la cassola.
5- Deixarem coure uns 15 minuts més tot junt a foc suau.
Us animo a provar-ho.

BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada