SUSHI

Aquí us presentem una recepta típica japonesa, un plat original de fer i que admet múltiples combinacions. No és complicat de fer, únicament haurem de tenir una mica de traça a l’hora d’enrotllar-lo!! No us preocupeu si no surt perfecte a la primera ni a la segona... però a mesura d’anar fent agafareu pràctica i segur us acabarà sortint un sushi perfecte!!
Us animo a provar-ho!!
INGREDIENTS:
  • Arròs especial per sushi (si no en trobem també ho podrem preparar amb arròs normal)
  • Vinagre d’arròs
  •  Algues nori per sushi
  •  Ingredients per fer el farcit segons la nostra imaginació: tonyina, salmó, palets de cranc, gambes, caviar o succedani, crema de formatge, alvocat, cogombre.... Hem de tenir en compte que, al menjar el peix cru, es recomana que hagi estat congelat prèviament mínim 48 hores per tal d’eliminar possibles paràsits.
  •  Salsa de soja i “wasabi”.
Tots els ingredients els podem trobar en grans supermercats i en botigues grans xineses.
PROCEDIMENT:
1- Courem l’arròs segons les instruccions de l’envàs. Un cop cuit hi barrejarem unes 2 cullerades de vinagre d’arròs (per cada 250 g d’arròs cru) i ho deixarem refredar a temperatura ambient.
2- Prepararem els ingredients per fer el farcit. En el meu cas, en aquesta ocasió, n’he fet de 3 classes:
  • De tonyina amb cogombre
  • De salmó amb crema de formatge i alvocat
  • De palets de cranc amb succedani de caviar i cogombre3- Treballarem el sushi sobre una estovalles individual de canyetes (com veureu a la foto) o similar. Posarem l’alga nori i, a sobre d’aquesta, una fina capa d’arròs que no acabi d’arribar a els vores. La part distal d’on començarem a embolicar deixarem ben bé uns tres dits sense arròs. Quan menys arròs posem millor s’enrotllarà i es tancarà el sushi.
4- Llavors posem a la part central de l’arròs els ingredients escollits per fer el farcit.


5- Finalment començarem a tancar el sushi, fem una primera volta amb les mans per començar a tancar-lo, anem enrotllant, i al final ens ajudem de l’estovalla de canyetes per acabar d’enrotllar-lo mentre pressionem perquè quedi ben arrodonit i compacte.6- Ja per acabar ho tallarem amb un ganivet moll d’aigua freda.
7- Ho servirem acompanyat de wasabi i salsa de soja.

Comentaris