Total de visualitzacions de pàgina:

11 de gener de 2012

PASTÍS DE POMA

Aquest pastís de poma que us presentem està fet amb pasta de full i crema, molt senzill de fer i boníssim.


INGREDIENTS:
· 1 base de pasta de full
· 3-4 pomes Golden
· Melmelada de préssec
Per la crema:
· 500 ml de llet
· 125 g de sucre
· 40 g de maicena
· 1 rovell d’ou
· Pell de llimona i branca de canyella
En primer lloc farem la crema: farem bullir 400 ml de llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella, després ho deixarem infusionar uns minuts i llavors retirem la pell de llimona i la canyella. Per altra banda barrejarem els 100 ml de llet restants amb la maicena i el rovell d’ou.
Finalment ho ajuntarem tot i ho tornarem a posar al foc fins que torni a arrencar el bull i quedi espès. Aquest últim pas és molt important fer-lo tot remenant sense parar per evitar que s’enganxi.
Un cop acabada la crema, i mentre esperem que refredi, preparem la poma: les pelem, partim per la meitat, traiem les llavors i tallem a mitges llunes ben fines.


Preparem el pastís: estirem la base de full sobre la safata del forn, per sobre hi posem una capa de crema (deixarem les vores de la base lliures uns 2 cm). Sobre la crema hi posarem la poma en fileres i que quedi ben atapeïda.








Enfornarem a uns 180º uns 30 minuts (fins que la poma estigui cuita i les vores de la pasta de full ben doradeta).
Un cop treta del forn la pintarem amb melmelada de préssec diluïda amb una mica d’aigua.

3 comentaris:

  1. Bones! M'ha agradat el vostre blog, i veig que soms de ben aprop, jo de Figueres. Us seguiré :)
    Un pastís de poma molt bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!!!!
      I recordo , si algú ens vol enviar alguna recepta la penjarem amb molt de gust al nostre blog!!!

      Elimina
    2. Gràcies per la proposta, però jo també tinc blog, us poso el link per si el voleu visitar:
      http://deliciesculinariescris.blogspot.com/

      Elimina