Total de visualitzacions de pàgina:

29 de gener de 2012

Pastís d'aniversari de l' avi Pere



PASTÍS DE LLIMONA

Ingredients

  • 4 ous
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de farina
  • 2 cullerades d' oli
  • 1 sobre llevat Royal
  • 1 pols de sal
  • 1l  de nata
  • 200gr de xocolata negre
  • 6 gotes de colorant alimentari de color groc
  • Una pela de llimona i 150 gr de sucre glacé
Primer farem el pa de pessic, batrem els ous amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa. Seguidament afegirem la sal i l' oli i barrejarem amb molt de compte i per últim afegirem la farina de mica en mica fins que quedi la massa ben fina.
Prepararem un motlle prèviament untat amb oli o mantega per tal de què no s'enganxi i el courem al forn prèviament escalfat a uns 200º ( si tenim la opció amb aire).
Coure uns 25-30 minuts fins que quedi ben ros i retirarem del forn i deixarem refredar.
Millor si fem el pastís el dia abans per poder-lo tallar bé i que no es trenqui.





El tallarem i girarem el pastís tal i com ensenyem a la foto per tal de treballar una base més fina.






Prepararem la Nata amb gust de llimona

Primer de tot agafarem una pela de llimona i el sucre glacé i ho triturarem fins que quedi ben fi.
Muntarem la nata  juntament amb les gotes de colorant alimentari (per aconseguir el color groc) i a mitja operació anirem afegint la barreja anterior (sucre i llimona).
Un cop acabat omplirem el pastís i el decorarem per fora amb aquesta nata. Per acabar de decorar-lo afegirem els "cagallons" de xocolata i posarem unes llaminadures de llimona.


RECEPTA AMB THERMOMIX
Prepararem amb la thermomix el pa de pessic.
Posarem el sucre a la thermomix i el programarem 1 minut a velocitat 5-7-9 progressiu fins que aconseguim el sucre glacé. Posarem la papallona  i afegirem els ous i programarem 2 minuts , a temperatura 40º, velocitat 3. deixarem batre durant uns 4 minuts sense temperatura a velocitat 3.
Incorporarem la mantega i batrem de nou 6 segons, a velocitat 2.Seguidament incorporarem la farina, el llevat i la sal i ho barrejarem tot durant 6 segons a velocitat 2.
 
  
La decoració del pastís depèn de la vostra imaginació,
BON PROFIT!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada