Total de visualitzacions de pàgina:

23 gener de 2012

LLUÇ AL FORN AMB PATATES

Aquesta és una recepta molt saludable i ideal per dietes baixes en greix. Avui l’he fet amb lluç, però si preferiu algun altre peix li podeu canviar.



INGREDIENTS:
· 1 lluç (en el meu cas n’he posat 2 ja que eren petits), demaneu a la peixateria que us el reparin pel forn; jo l’he fet sencer, però també el podeu fer tallat a rodanxes.
· 1 grapat de cloïsses i 1 grapat de gambes
· 3 patates
· 1 ceba gran
· 1 tomàquet
· 4-5 grans d’all
· 3-4 fulles de llorer
· Oli d’oliva
· Sal, pebre
· Un raig de vi blanc
En primer lloc pelem i tallem les patates i la ceba a rodanxes molt fines i netegem el peix.
Ho posem ben col·locat en una safata de forn: a la base hi posem les patates, llavors la ceba, el lluç, el tomàquet també tallat a rodanxes fines, els grans d’all i les fulles de llorer. Ho salpebrem, hi podem oli d’oliva i un bon raig de vi blanc.
Ho posarem al forn prèviament calent a uns 180º i tapat amb paper d’alumini (així evitem que quedi massa sec).
Passats uns 30 minuts traurem el paper d’alumini i posarem a la safata les cloïsses (prèviament les haurem deixat en aigua i sal perquè treguin la sorra si en tenen) i les gambes (jo en el meu cas prèviament les havia passat per la paella amb una mica d’oli d’oliva, així queden més gustoses), i ho deixarem coure fins que estigui tot ben cuit, uns 15 minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada