Total de visualitzacions de pàgina:

31 de desembre de 2011

Brownie de xocolata amb avellanes



INGREDIENTS

  • 200 gr d'avellanes torrades
  • 200gr de xocolata de postres
  • 100cc de llet
  • 175 gr de sucre moreno
  • 4 ous
  • Mantega per al motlle
Es pelen les avellanes fregant amb un drap de cotó o entre les mans.Es reserven algunes senceres i la resta es trituren fins obtenir farina.Es barreja amb el sucre.
S'escalfa la meitat de la xocolata al bany maria o al microones(poc temps i baixa potència) i s'afegeix la resta de la xocolata, barrejant-ho per temperar bé.
S'afegeixen les avellanes en pols i la llet lleugerament tèbia.A continuació els rovells un a un i les clares muntades a punt de neu.S'escampen les avellanes reservades i s'aboca la barreja en un motlle engreixat amb mantega, preferiblement de parets una mica altes.
Es cou a 20 minuts al forn escalfat a 180ºC

PASTA DE FULL AMB CREMA



És una recepta molt senzilla de fer i molt bona!!!!!

28 de desembre de 2011

TÀRTAR DE TOMÀQUET AMB FORMATGE DE CABRA

INGREDIENTS

  • 8 tomàquets
  • 2 formatges de cabra frescos
  • 1 ramet d'alfàbrega
  • 1 gra d'all
  • 4cc d'oli d'oliva
  • sal i pebre

MOUSSE DE XOCOLATA I COCO




INGREDIENTS

Mousse de xocolata:
  • 4 rovells d'ou
  • 250gr de cobertura (70% cacau)
  • 500gr de nata muntada
  • 50gr de sucre
  • 4 fulles de gelatina
Mousse de coco:
  • 500gr de nata muntada
  • 200gr de coco ratllat
  • 100 cc de llet de coco
  • 4 rovells d'ou
  • 50 gr de sucre
  • 4 fulles de gelatina
1.Posar en un cassó 80 gr d'aigua i 80gr de sucre fins que començi a bullir. Seguidament afegir els rovells i esponjar bé.
2.Fondre la xocolata al bany maria (o microones) Afegir-hi les fulles de gelatina prèviament remullades amb aigua freda. Afegir la barreja anterior i deixar refredar una mica.
3.Incorporar la nata muntada ensucrada a intervals fins a aconseguir una barreja homogènia.Omplir un motlle d'uns 4cm d'alçada fins a la meitat i congelar( un mínim de 2 hores)
 
4. Escalfar la llet de coco i afegir-hi el coco ratllat. Barrejar i afegir els rovells i el sucre. Espessir sense deixar de remoure el foc i retirar al primer bull.
5.Mentre posar les fulles de gelatina en remull, un cop hidratades escórrer i desfer amb el preparat anterior. Un cop vagi perdent la temperatura i espessint, barrejar amb la nata muntada.
6.Treure el motlle del congelador amb la mousse de xocolata i posar una segona capa de mousse de coco. deixar refredar.


18 de desembre de 2011

Pa de llet farcit



INGREDIENTS
  • 250cc de llet
  • 50gr de mantega
  • 50gr de sucre
  • 30gr de llevat de parís
  • 1 cullerada de sal
  • 500gr de farina de força
Primer desfer la mantega amb microones o al bany maria i batre juntament amb la llet i el sucre.
Seguidament hi afegim el llevat , la farina i la sal i amassem la pasta fins que ens quedi consistent i apunt per treballar-la.
Posem farina a la taula on  treballarem la massa i estenem la massa tant fina com poguem i amb l'ajuda d' un pinzell ho untem de mantega prèviament fosa.
Afegim el farcit que més ens agradi, en el nostre cas hi hem posat bacó, formatge emmental i olives negres.
Enrotllem tot el farcit com si fos un braç de gitano i per unir la pasta la pintarem amb ou batut i ho segellarem bé per tal de que no se'ns obri quan la posem al forn. I perquè se'ns quedi daurat pintarem tota la superfície amb ou batut i per decorar hi podem posar sèsam.
Escalfarem el forn 200ºC i courem durant 25 a 30 minuts.

THERMOMIX 21
-Posar tots els ingredients menys la farina i el llevat i programar 1 minut a temperatura 40º C velocitat 2.
-Afegir, quant s'acabi , el llevat la farina i programem 20 segons velocitat 6 i a continuació 3 minuts velocitat espiga.
I la resta tal com hem explicat anteriorment

17 de desembre de 2011

PIZZA


INGREDIENTS

  • 200 cc d'aigua
  • 50 gr d'oli
  • 1 cullerada de sal
  • 20 gr de llevat de paris
  • 400 gr de farina de força
Primer de tot escalfem i barregem una mica l'aigua i l'oli i seguidament afegim el llevat ,la farina i la sal i la treballem fins que quedi totalment amassada.
Posem una mica de farina sobre la taula on volem treballar i estirem la massa tant com sigui possible. I a partir d'aquí podem posar els ingredients que més ens agradin,en el nostre cas hem posar una base de tomàquet , formatge, bacó i olives negres.
Escalfem el forn a 200 ºC i deixem coure uns 20 minuts, veurem que la pizza queda dorada.

AMB THERMOMIX 21

-Posem els líquids en els vas de la Thermomix i els escalfem 1 minut, a 40ºC i velocitat 2.
-Afegim el llevat, la farina i la sal i programem a 1 minut velocitat espiga.
-La resta com ja hem comentat


14 de desembre de 2011

PASTA SALADA VARIADA



Aquesta és una recepta una mica entretinguda però fàcil de fer. Ens anirà molt bé per fer d’aperitiu o si volem fer una festa per berenar. Us animo a provar-la!!

INGREDIENTS:
·         1 base de pasta de full (o més, en funció de la gent que tinguem. Amb 1 base poden sortir de 25 a 30 peces segons si les fem més petites o grans). Ens anirà millor si la base és rectangular.
·         Pel farcit: sobrassada, tonyina, anxoves, olives, formatge ratllat...

1- Estenem la base de la pasta de full, l’aplanem i la tallem en 3 o 4 tires (d’uns 8-10 cm d’amplada).
Al centre hi posarem el farcit: una tira fina. En el cas d’olives, anxoves... prèviament les tallarem petites.

2- Llavors tancarem les bandes, la última en tancar primer hi pintarem ou, així al acabar de tancar quedarà ben enganxat i no s’obrirà.

3- Un cop tancat (quedarà com un cilindre), punxarem amb una forquilla per evitar que s’infli massa. Li donarem la volta i ho posarem a la safata de forn (amb paper vegetal).

4- Finalment pintarem per sobre amb ou (així la pasta quedarà d’un color brillant més bonic) i marcarem amb un ganivet (sense acabar de tallar) el cilindre. Això ens marcarà la quantitat de pastes que ens sortiran, però al no acabar de tallar-les servirà perquè: el farcit no vessi, i perquè les vores no s’inflin massa.



BACALLÀ AMB PANSES I PINYONS


INGREDIENTS per 4 persones:
·         8 talls de bacallà al punt de sal (jo agafo la part del llom).
·         4 cebes mitjanes
·         1 grapat de panses
·         1 grapat de pinyons
·         Farina i oli d’oliva.

1- Pelem i tallem la ceba a tires. Escalfem 2 cullerades d’oli d’oliva en una paella i quan estigui calenta hi tirem la ceba, baixarem el foc, taparem i deixarem que la ceba es vagi confitant. De tan en tan anirem remenant, si veiem que la ceba queda massa seca hi podem tirar una mica d’aigua.

2- A mitja cocció hi afegirem les panses (que prèviament les haurem deixat en remull) i els pinyons.

3- Mentrestant enfarinarem el bacallà i el fregirem en oli d’oli d’oliva.

4- Quan la ceba ja estigui ben confitada (uns 40 minuts) ja podrem muntar el plat. Un TRUC: si la ceba no ha quedat gaire dolça, uns minuts abans d’apagar el foc, hi podem tirar un raig de mel, així quedarà ben dolça i boníssima.

5- Per muntar el plat: posarem els talls de bacallà i per sobre la ceba confitada amb les panses i els pinyons.

Bon profit!!

11 de desembre de 2011

CLOÏSSES GRATINADES AMB TOMÀQUET I PARMESÀ


Aquesta és una proposta d’aperitiu molt senzilla i que agrada molt. Es pot tenir preparada amb antelació i el moment abans de menjar ho gratinarem uns minuts.


INGREDIENTS: no poso quantitats, cadascú que agafi en funció de la gent que n’hagi de menjar.
·         Cloïsses de tamany gran
·         2-3 tomàquets madurs
·         Oli d’oliva
·         Parmesà ratllat
·         Orenga

1- Posarem les cloïsses en una olla amb unes gotes d’aigua i tapades. Les deixarem coure al vapor fins que s’hagin obert totes (prèviament les haurem posat una hora amb aigua i força sal perquè deixin la terra que puguin tenir).

2- Un cop obertes les posarem en una safata que pugui anar al forn. Una al costat de l’altra i ben obertes.

3- Triturarem el tomàquet ben net (no cal pelar) amb un raig d’oli d’oliva, sal i pebre. Anirem omplint cada una de les cloïsses d’aquesta salseta de tomàquet amb una cullereta petita (només la meitat on hi ha la cloïssa).

4. Per últim hi posem el formatge parmesà ratllat, hi tirem orenga i gratinem uns minuts al forn.

AMANIDA DE CAMEMBERT ARREBOSSAT


Us presentem una amanida senzilla de fer i que agrada molt. És com la típica amanida de formatge de cabra, però aquí la hem fet amb porcions de formatge camembert arrebossat (jo els compro congelats a la Sirena, suposo que també en trobareu en grans supermercats i en algunes carnisseries).

INGREDIENTS: per 4 persones
·        Amanida variada
·        8 porcions de camembert arrebossat
·        200 g de bacon
·        1 grapat de pinyons
·        Tomàquets cherry (6-7 per persona)
·        Vinagreta de gerds

1- Torrarem en una paella el bacon i els pinyons, llavors reservar.

2- A la mateixa paella, hi posem mig dit d’oli i un cop calent, hi posem les porcions de formatge fins que estiguin dorades. Les posarem en un plat amb paper absorbent perquè deixin l’oli.

3- Per emplatar: posarem una bona base d’amanida variada a cada plat, llavors els tomàquets cherry partits per la meitat, el bacon i els pinyons torrats i enmig posarem 2 porcions del formatge.

4- Per amanir: hi queda molt bé una vinagreta de gerds, en alguns supermercats en venen de feta, sinó la podem fer a casa: 1 porció de vinagre de Mòdena per 3 porcions d’oli d’oliva, 1 cullerada generosa de melmelada de gerds, sal i pebre. Mesclem bé i ja podem amanir.

10 de desembre de 2011

PA DE PAGÈS



INGREDIENTS

  • 350 gr. d'aigua
  • 2 cullerades de sal
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 sobre de llevat sec o llevat de parís (40gr)
  • 600gr de farina de força

5 de desembre de 2011

Pastís de formatge



INGREDIENTS:
·         1 paquet de galetes maria
·         250 g de mantega
·         12 porcions de formatge amb nata tipus “QUIRI”
·         3 iogurts naturals
·         9 cullerades soperes de sucre
·         3 cullerades soperes de farina
·         4 ous
·         Ratlladura d’1 llimona

Per fer la base picarem les galetes fins quedar ben fines i llavors hi mesclarem la mantega fossa. Ho posarem a la base d’un motlle, ho aplanarem amb una cullera i ho fornejarem uns 10 minuts. Llavors reservar.

Per la massa batrem la resta d’ingredients fins que quedin tots ben homogenis. Llavors ho abocarem sobre la base de galeta, molt a poc a poc i des de poca alçada, ja que sinó la galeta es podria desmuntar i barrejar amb la massa.

Ho posarem al forn a uns 180º uns 45 minuts.

El servirem fred de la nevera i, si voleu, hi podeu posar per sobre melmelada de maduixa.


1 de desembre de 2011

Arròs de l'àvia




Arròs tradicional de l'àvia, és una recepta tradicional catalana que passa de generació amb generació i voldríem seguir-la i que tothom que vulgui la pugui fer i sempre adaptant-la als vostres gustos o preferències.
En aquest cas és un arròs per a 10 persones i l' ingredient principal és el peix.
Esperem que us agradi.


Ingredients

  • 2 cebes de figueres grans
  • 1 albergínia petita o bé la meitat d'una
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • Sal  al gust
  • Arròs tipus "Bomba"
  • 100gr d'arròs per persona
  • 2 cassons d'aigua per una d' arròs