Total de visualitzacions de pàgina:

24 de novembre de 2011

Coca de iogurt amb xocolata



  • 4ous
  • 100gr de mantega
  • 200 gr de sucre
  • 170 gr de farina
  • 1 sobre llevat tipus Royal
  • 1 iogurt de llimona
  • 1 pessic de salt
  • trossets xocolata negre
Amb thermomix :
Posem ous i sucre i amb la papallona programem 1 minut Tª 40 velocitat 3. Llavors sense temperatura batre durant 5 minuts.
Afegim la mantega fos i el iogurt i programem 16 segons velocitat 3. Afegim llevat, farina i una mica de salt i barregem a velocitat 3 durant 6 segons.Afegim els trossets de xocolata per tota la coca.
Escalfem el forn a 180º durant 20-25 minuts i ja tindrem la coca preparada

Sense Thermomix
Batre els ous i el sucre fins que tinguem una consistència espesa i hagi augmentat el volum.Amb compte hi afegim la mantega fosa i el iogurt i barregem. Seguidament afegim la farina de mica en mica i barrejant a poc a poc (per tal de que no ens disminueixi el volum) , el llevat i la sal.
Ho posem al forn i llestos

21 de novembre de 2011

QUICHE DE BACON I ESPINACS

.


La quiche és una recepta molt senzilla i que resulta i agrada molt quan hem d’anar a una festa i hem de portar alguna cosa per menjar. Es pot deixar preparada d’un dia per l’altra, i tan és bon freda com calenta. Si la hem preparat el dia anterior i no la volem freda, li podem donar un toc de forn abans de menjar.

La base de qualsevol quiche són els ous, la crema de llet i el formatge; llavors nosaltres li podem donar el farciment que volem: pernil dolç, verdures....

Aquesta de bacon i espinacs és la última que he fet:

INGREDIENTS:
1 base de pasta brisa per quiche (les venen a qualsevol supermercat en la zona de refrigerats)
3 ous
200ml de crema de llet
150 g de formatge ratllat (agafarem del tipus que més ens agradi)
200 g de bacon trossejat
150 g d’espinacs (jo les agafo trossejades i congelades)
1 grapadet de pinyons
1 ceba petita

Primer estirem la base de pasta brisa sobre un motlle d’uns 28-32 cm baix, la punxem amb una forquilla i la posem al forn a uns 170º uns 10 minuts, llavors la retirem i reservem.

Mentrestant piquem la ceba i la posem a rossejar amb una raig d’oli. Quan ja agafi color li afegim el bacon i al cap d’una parell de minuts els pinyons. Deixem rossejar bé. Poc abans d’acabar incorporem els espinacs que prèviament haurem bullit.

Llavors afegim en un bol els ous, la crema de llet i el formatge, ho batem fins que quedin els ingredients ben barrejats. Finalment incorporarem a la barreja el bacon amb espinacs, sal pebrem, mesclem bé els ingredients i ho avocarem sobre la base (la pasta brisa que hem pre-cuit).

Ho posarem al forn a uns 180º uns 45-50 minuts.

Guacamole


 Aquesta és una recepta molt senzilla i ràpida de fer.  Sol agradar molt i queda molt bé per posar com a pica-pica.

INGREDIENTS:
3 alvocats madurs
1 ceba petita
½ pebrot verd italià
2-3 tomàquets madurs
“Nachos”
Llimona, tabasc, sal i pebre.

Primer pelem els alvocats, els traiem l’ós i els piquem i aixafem amb una forquilla, ruixem la pasta amb una bon raig de suc de llimona (això evitarà que la pasta de l’alvocat s’oxidi i quedi de color negre).
Llavors afegim la resta d’ingredients ben picats (els podem picar més o menys grans segons ens agradi trobar trossos o no).
Finalment sal pebrem al gust i posem unes gotes de tabasc (comencem amb poc i anem provant, anirem afegint més si volem un guacamole més picant).
L’acompanyarem amb els “nachos” i a disfrutar!!

20 de novembre de 2011

Bolets amb all i julivert









Ahir vàrem anar a buscar bolets , i farem un plat molt senzill i molt bó per anar fent boca abans de dinar.
Els primers bolets de la temporada!!!!!!!!!!!!!!

Hem fet un plat amb PINETELLS, ROVELLONS I ESTEPERONS O "NEGRITOS".

  • Primer netegem els bolets i els tallem a trossets (no gaire petits), i els posem a la paella (sense oli)
Anem barrejant fins que treguin tota l'aigua.(Foto 1 i 2)
  • Seguidament un cop treguin l'aigua afegim un bon raig d' oli (siguem generosos) i un polze de salt i barregem una estona (Foto 3)
  • Afegim picada d'all i julivert i deixem fer la "xup-xup" durant uns 5 minuts .I ja tindrem llest els nostre plat de bolets.
Us voldria donar un consell , hem de vigilar no coure massa els bolets ja que perdran la textura i el gust.










Braç de crema de l'àvia



PASTÍS
  • 3 ous
  • 50gr de sucre
  • 80 gr de farina
Separ la clara del rovell. Batre el rovell amb el sucre fins que tinguem una textura cremosa. Muntar les clares a punt de neu i afegir amb molt de compte a la barreja anterior.Escalfar el forn prèviament a 180 graus i coure durant uns 15 minuts.Escampar la pasta amb no més de 1,5 cm de gruix.
Recomano utilitzar paper de forn per posar el pa de pessic. El trèiem del forn i calent fem la forma del braç i ho emboliquem amb un drap humit per tal de què no se'ns ressequi. I un cop fred ja el tindrem preparat per omplir-lo amb la crema.


CREMA CATALANA
  • 3 ous
  • 750 cc de llet
  • 150gr de sucre
  • 80gr de farina
  • canyella i una pell de llimona
Escalfar la llet i afegim la resta d' ingredients ben remenat. I remenar continuament fins que la crema es faci espessa.
Retirem llimona i canyella i reservem en un bol tapat amb film transparent pq no es faci crosta i deixem refredar.
Un cop freda ja podrem ompli el braç.

19 de novembre de 2011

Braç de crema de l' àvia


PASTÍS
  • 3 ous
  • 50gr de sucre
  • 80 gr de farina
Posar els ous i el sucre al vas de la Thermomix amb la papallona i programar 10 minuts a velocitat 3.afegirem la farina i batrem durant 10 segons i si cal amb una espatula acabarem de remanar.Posarem el pastis en una plata de for i per tal de que sigui uniforme podem utilitzar una màniga pastissera.
Escalfar el forn prèviament a 180 graus i coure durant uns 15 minuts.
Escampar la pasta amb no més de 1,5 cm de gruix.
Recomano utilitzar paper de forn per posar el pa de pessic. El trèiem del forn i calent fem la forma del braç i ho emboliquem amb un drap humit per tal de què no se'ns ressequi. I un cop fred ja el tindrem preparat per omplir-lo amb la crema.


CREMA CATALANA
  • 3 ous
  • 750 cc de llet
  • 150gr de sucre
  • 80gr de farina
  • canyella i una pell de llimona
Posem tots els ingredients menys la canyella i la llimona i barregem 6 segons velocitat 5.Afegim la resta dels ingredients i programem 7 minuts a velocitat 1 1/2 Tª 90C. Quan s'acabi programem un minut més sense temperatura.
Retirem llimona i canyella i reservem en un bol tapat amb film transparent pq no es faci crosta i deixem refredar.
Un cop freda ja podrem ompli el braç.

18 de novembre de 2011

Pastís 3 chocolates

 
BASE :
  • 1 paquet de galetes tipus Maria(300gr)
  • 80 gr de mantega
Triturar primer les galetes 20 seg. velocitat 7. Després afegir la mantega (abans desfer-la una mica amb el microones) i barrejar 1 minut velocitat 3.

PER CADA CAPA DE CHOCOLATA

  • 1 sobre de quallada
  • 250ml de llet
  • 250 ml de nata líquida
  • 200 gr. de chocolata( negre, amb llet i blanca)
1-Triturar la chocolata i afegir la resta dels ingredients i posar 7 minuts Tª 90 i velocitat 5
2-Afegir la capa de chocolata a la base i posar a la nevera uns 20 minuts.(abans de posar a la nevera passar una forquilla a la chocolata per tal de què la capa següent s' hi adhereixi millor)
3-Treure de la nevera i repetir el procés per cada chocolata

Pastís de Moniato






INGREDIENTS:
  • 300 g de moniatos cuits al forn
  •  4 ous
  •   150 g de sucre
  •   250 ml de nata líquida
  • 1 cullerada de mantega

Pelem els moniatos i els trossegem, llavors afegim la resta d’ingredients i ho batem.
Posem paper de forn al fons d’un motlle i hi aboquem la barreja anterior.
Coem al forn a 180º uns 40-50 minuts.

Cookies

INGREDIENTS:

  •   125 g de gotes de xocolata
  •   300 g de farina
  •   120 g de mantega
  •   110 g de sucre morè
  •   110 g de sucre blanc
  •   100 g de nous
  •   1 ou
  •   1 culleradeta petita de llevat
1.     Barregem la mantega (deixada prèviament a temperatura ambient perquè estigui més tova) amb els dos tipus de sucre.
2.     Afegim l’ou batut + la farina + el llevat i ho treballem fins quedar una massa homogènia.
3.     Per últim incorporem les gotes de xocolata i les nous trossejades.  Ho mesclem bé i llavors ho deixem reposar 1 hora a la nevera.
4.     Un cop ha reposat farem boletes de la massa amb les mans i llavors les aplanem i les posem a la safata del forn (prèviament untada amb mantega, o bé sobre paper de forn o d’alumini). Hem de deixar uns 2-3 cm entre les galetes, ja que aquestes creixeran una mica un cop cuites.



Les courem al forn uns 15 minuts a 180º.

17 de novembre de 2011

Brownie de nous




Cuina per Compartir


  •          225 gr de xocolata per fondre
  •          125 gr de nous pelades
  •          150 gr de sucre
  •         150 gr de mantega 
  •          75 gr de farina
  •         3 ous
Fondre la xocolata i la mantega al microones.
Torrar les nous trossejades en una paella.
Barrejar la mantega + el sucre + els ous + la farina. 
Llavors afegir la xocolata i les nous.
Coure al forn 180º uns 20-25 minuts.